Infomedia Pro

RO EN
Soft educational pentru copii
Prima pagina
Evenimente
Despre noi
Retea nationala
Parteneri
Intrebari
Comenzi
Contact
Harta site
Demo

Teste pentru clasa a VIII-a
LIMBA ROMANA

Puteti comanda si achizitiona direct produsele noastre folosind si Bonurile de Cadou, la numarul de telefon 021/ 310 63 44 si e-mail sau prin distribuitorii nostri locali.

Teste pentru clasa a VIII-a-Limba Romana

Prezenta lucrare este elaborata īn conformitate cu programele scolare actuale si curriculum-ul national scolar elaborate de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

 • Face parte dintr-o Colectie de 4 CD-uri
 • CD-urile contin pe langa un numar mare de teste (teste grila, sau teste rezolvate), metodologia de examen, programa pentru testarea nationala, sinteze, eseuri, exemple de lucrari, variante de subieste date de-a lungul anilor, "fituici" si dictionare.
 1. *Metodologia de organizare si desfasurare a testelor nationale
       *METODOLOGIA de organizare si desfasurare a admiterii īn īnvatamāntul liceal si profesional de stat
 2. *Calendarul de desfasurare a testelor nationale organizate īn vederea accesului absolventilor clasei a VIII-a īn clasa a IX-a a anului scolar 2005-2006
       *CALENDARUL ADMITERII īn īnvatamāntul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2005-2006
 3. TESTE GRILA (TESTE RECAPITULATIVE - peste 550 de intrebari grila pentru examen - fonetica, vocabular, morfologie, sintaxa, stilistica)
 4. Exemple de lucrari la literatura, adecvate pentru subiectul al treilea al "Probei scrise la limba si literatura romana"
 5. Variante de subiecte date de-a lungul anilor la "Proba scrisa la limba si literatura romana"
 6. Exemplu de barem de corectare si notare
 7. Programa pentru testarea nationala la Limba Romana
Teste pentru clasa a VIII-a-Limba Romana Teste pentru clasa a VIII-a-Limba Romana

Autori:

- Tatiana Costache - inspector de specialitate limba romana
- Ileana Sanda - profesor gradul I
- Ruxandra Stefania Bratu - profesor gradul II

Rezultatele testelor nationale constituie un criteriu important pentru selectia elevilor īn licee si scoli de arte si meserii. Īn consecinta, ca īn orice sistem modern de īnvatamānt īn care accentul se pune pe finalizarea unui ciclu de instruire si mai putin pe admiterea īntr-o treapta superioara, miza acestui examen devine din ce īn ce mai importanta.
Pentru a veni īn sprijinul elevilor si cadrelor didactice care se pregatesc pentru Testele Nationale, Infomedia Pro a pregatit aceste programe care cuprind teste pentru disciplinele de examen, precum si alte materiale utile pentru Testele Nationale.
Aceste materiale se adreseaza cu precadere elevilor si profesorilor care pregatesc examenul din acest an, utilitatea acestora fiind sustinuta din cel putin trei puncte de vedere. Īn primul rānd, cei interesati vor fi familiarizati cu structura subiectelor, cu gradul lor de dificultate si cu exigentele baremelor de notare. Īn al doilea rānd, CD-urile ofera cea mai buna sursa de recapitulare a materiei la cele patru discipline: limba si literatura romāna, matematica, istoria romānilor si geografia Romāniei. Īn al treilea rānd, aceste materiale prezinta o viziune unitara īn elaborarea subiectelor pentru disciplinele de examen.

Includerea programelor de fata īn procesul de instruire implica, de fapt, integrarea informaticii īn procesul de īnvatamānt.

Soluţia unui viitor sigur! Infomedia Pro - 2012